wg
montignacowo
Składniki:
- 4 bulwy topinambura
- 4 ugotowane na twardo jajka
- 0,5 kg pieczarek
- 1 duża cebula
- 4 duże ogórki kiszone
- 1–2 łyżki majonezu na oliwie (bez cukru)
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Pieczarki i cebule obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć
na niewielkiej ilości oliwy. Pod koniec smażenia posolić do
smaku.
- Nieobrane bulwy gotować w lekko osolonej wodzie,
aż będą miękkie. Po wystudzeniu obrać ze skórki.
- Topinambur, jajka i ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Dorzucić przestudzone pieczarki z cebulą, majonez, doprawić solą
i pieprzem.
- Topinambur dobrze zastąpi zarówno marchewkę, jak i
ziemniaka w tradycyjnej sałatce. Do sałatki można też dodać
cieciorkę z puszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz